Om kennelen 

Sunstreaker er en kennel med et lite oppdrett av Chinese Crested i hjemmemiljø.

I Akershus, ca. 3,5 mil nord om Oslo ligger Kløfta. Her bor vi, i et hus omgitt av åkrer så langt øyet kan se.

Hundene er en del av vår familie og en viktig del av vårt liv.

Mitt liv i hundeverdenen startet i 1986 med Flat-Coated Retrieveren Rico, en fantastisk hund med et herlig temperament. Han gjorde det bra både i utstillings- og lydighetsringen, og vi prøvde oss også på agility og jakt med litt varierende hell må man si - men vi hadde utrolig mye moro. Senere fikk min far strihåret dachs, som jeg både trente og konkurrerte med i viltspor.

Under studier i England besøkte Tommy og jeg Crufts og Discover Dogs, og falt for de sjarmerende Chinese Crestedene. En rase som passet oss på mange vis; De er oppmerksomme, kjælne, lettlærte og full av klovnerier. Blir gjerne med og går 2 mil, men setter like stor pris på å sove i armkroken mens man ser TV. De er som skapt til agility, og individer har også gjort det bra i lurecoursing, lydighet og spor. Alt dette i et lite og hendig format som man kan ta med seg (nesten) overalt. En sånn skulle vi ha!

Forskjellige begivenheter gjorde sitt til at først seks år senere satte den første kineseren sine poter i vårt hjem. Vi hadde da fått god tid til å sette oss inn i rasen, og tanken på å bli oppdretter var forlengst modnet.

Kennelnavnet ble godkjent i 2004. Sunstreakers første kull kom sommeren 2006.

Annika

 
 
Twobarks Design